• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Recenzii cărți
  • Top cărți
  • Filme
  • Impresii de călătorie
  • Despre
  • Contact
Good Books

Good Books

blog de cărți și filme

Ești aici: Acasă / Cărți / Fericire de Aminatta Forna, recenzie

Fericire de Aminatta Forna, recenzie

noiembrie 28, 2020 De Good Books Lasă un comentariu

recenzie fericire aminatta forna

The Memory of Love – Fericire – este romanul nominalizat la Orange Prize for Fiction și permiat cu Commonwealth Writerțs Prize în 2011 al Aminattei Forna, o scriitoare născută în Scoția, crescută în Sierra Leone și Marea Britanie și care și-a petrecut copilăria în Iran, Thailanda și Zambia.

Fericire este povestea a doi oameni de știință, de vârstă mijlocie, în aparență asemănători, dar destul de diferiți care se întâlnesc întâmplător și ajung să dezvolte o relație atipică de dragoste. Attila este un psihiatru specializat în trauma de război și un gurmand dedicat. Attila vine la Londra din Accra, după ce soția sa Maryse decedează. Jean este un biolog urban care cercetează obiceiurile vulpilor urbane. Jean se mută la Londra după ce se desparte de soțul său, un vânzător de mașini. Amândoi au un important bagaj emotional căci au trait, iubit și greșit înainte, dar îî leagă discuțiile pe îndelete, despre orice – dragoste, trauma, copii, durere, salvare, speranță.

Relația dintre ei nu este una precipitate, pasională, ei e confruntă cu trecutul, cu singurătatea și marginalitatea și descoperă posibilitatea conexiunii. Povestea lor e animate de o armată însuflețită de vulpi, coioți, papagali, măturători de stradă, agenți de parcare, locuitori ai Londrei care ies la iveală și participă la misiuni de salvare.

Dar ce nu știm este dacă absența unor evenimente negative în viață creează condițiile ideale pentru dezvoltarea umană. Doar presupunem că așa este. Iar dacă, din întâmplare, are loc o vătămare într-o viață trăită în spatele unui gărduleț alb, trebuie să găsim ceva, orice, comportamentul unui părinte, moartea unui animal de companie, pe care să-l numim incident declanșator. Spuneți că, dacă există un incident, trebuie să existe și o vătămare. La fel, dacă există vătămare, trebuie să existe și un incident. Amândouă sunt erori de logică. Și ce este viața fără incidente? E măcar posibilă o astfel de viață?
A luat o gură de apă.
-Cum devenim oameni, dacă nu confruntându-ne cu greutăți?” 

Fericire este un roman atipic de dragoste, este mai ales poveștile personajelor și a căutării eterne a unei legături, a unui sens, a unei regăsiri. Sunt doi oameni în curs de vindecare, dar care se reîntorc în trecut, dar știu și să-și asume și să trăiască prezentul.

Fericire este o carte despre vulpi urbane, Londa multietajată, supravieșuire și marginalizare și despre căutarea fericirii la vârsta maturității. O carte însuflețită despre viață.

Cumpără cartea de la:

elefant
libris
cărturești

Distribuie:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp

Similare

Din categoria: Cărți Etichete: Literatura europeana

Articol anterior: « Reducerile mari la cărți continuă online
Articolul urmator: Și a fost seară, și a fost dimineață de Ken Follett, recenzie »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bara principală

Urmărește-ne

  • Facebook

Abonează-te prin email

Articole recente

Fata anonimă de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen, recenzie

Top 10 cele mai citite cărți Litera în 2020

cele mai bune carti 2020

Top 10 cele mai bune cărți citite în 2020

10 cărți despre sex pentru cupluri fericite

Jim cel norocos de Kingsley Amis, recenzie

Footer

Good Books este un blog de cărți și filme. Citește topuri de cărți, recenzii, recomandări de seriale.

© 2021 Good Books