Cărți de citit în vacanță

Cărți de citit în vacanță, dar de ce în Vacanța? Pentru ca ea reprezintă o ocazie excelentă pentru iubitorii lecturii de a se dedica noilor apariții, sau de a savura creațiile mai ample din domeniu. Ne-am gândit să propunem cărți de citit în vacanță care să îi satisfacă nu doar pe cei mai împătimiți bibliofili, ci și pe aceia care vor să redescopere farmecul cititului, printr-un mix de genuri mergând de la proză scurtă, ficțiune istorică, până la Dezvoltare personala. Cărțile bune de citit în concediu sunt cele care te captivează, care te prind în farmecul lor și te fac să le savurezi, fără a le putea lăsa din mână. In măsura posibilităților îți vom oferii câte doua variante de librarii online de unde poți sa cumperi!

Cărți de citit în vacanță: Top 10 Recomandări

1.Labirintul spiritelor – Carlos Ruiz Zafon Reprezintă cea mai nouă apariție a autorului, constituind ultimul roman al seriei Cimitirul cărților uitate. Cei care le-au citit pe precedentele trei se vor bucura să reîntâlnească personaje ca Daniel Sempere, Beatriz sau Fermin și să descopere unul nou ca seducătoarea și misterioasa Alicia, ceea ce nu înseamnă că Labirintul spiritelor nu poate fi citită independent, ca o carte de sine stătătoare. Te vei trezi foarte repede atras de atmosfera gotică a Barcelonei anilor ’50, plină de suspans și magie, în care ca întotdeauna o carte rară va fi punctul de pornire a unei aventuri în care realismul magic își face simțită prezența. Pe lângă celebrul loc al cărților din Barcelona vom descoperi și Biblioteca Națională din Madrid, cu subsolurile ei încărcate de creații cunoscute doar de bibliotecarul care le însoțește de câteva decenii. Dacă vă aflați printre puținii cititori care nu au pătruns însă în misteriosul univers al lui Zafon puteți să îl descoperiți chiar acum.

2. Pacienta tăcută – Alex Michaelides Cartea, reprezentând debutul scenaristului Alex Michaelides ca scriitor este privită deja ca unul dintre thrillerele anului de către iubitorii genului. Reprezintă genul de lectură în care suspansul crește gradual, iar întorsăturile de situație sunt frecvente. Alicia și Gabriel par a forma un cuplu perfect – ea o frumoasă și celebră pictoriță, iar el un fotograf de succes. Totul se schimbă atunci când Gabriel este găsit împușcat și legat de scaun, singura suspectă fiind chiar Alicia. Crima incită imaginația publicului larg, mai ales că după ea Alicia refuză să mai vorbească, timp de ani de zile. Psihoterapeutul Theo se simte atras de situația ei și încearcă să o salveze. Pacienta tăcută este un thriller care vă va ține aproape de el, determinându-vă să savurați pagină după pagină. Vă recomand cartea, va intra rapid în topul fiecărui iubitor al lecturii.

3. Oamenii lui Putin Cea mai bună carte a anului The Economist, Financial Times, New Statesman, The Telegraph, Imixtiune în alegerile din SUA. Sponsorizarea politicii extremiste în Europa. Război în Ucraina. Rusia lui Vladimir Putin a lansat o campanie comună în ultimii ani pentru a-și extinde influența și a slăbi instituțiile occidentale. Dar cum și de ce s-a întâmplat și cine a organizat-o?

4. Trecerea la oceanul albastru de Renee Mauborgne, W. Chan Kim Indiferent dacă sunteți un start-up limitat, o organizație non-profit sau o companie mare stabilită care se confruntă cu obstacole birocratice. Tranziția către un ocean albastru vă va arăta cum să treceți de la un ocean roșu aglomerat la un ocean albastru cu mult spațiu. Piață fără concurenta și creștere explozivă.

5. Codul Rebecca – Ken Follett se înscrie cu succes în lista titlurilor care combină ficțiunea istorică și genul thriller care l-a făcut pe Ken Follett unul dintre cei mai de succes autori contemporani, vândut în peste 160 milioane de exemplare în toată lumea. Codul Rebecca reprezintă una dintre cele mai bune alegeri de cărți de citit în vacanță, îmbinând un fundal istoric interesant – Cairo în al Doilea Război Mondial, spionajul, suspansul și o frumoasă povestea de dragoste. Firul narativ se construiește treptat, conturând bine personajele și relațiile dintre ele, ca și contextul perioadei respective, ceea ce vă va permite să savurați numeroasele întorsături de situație care apar.

6. Set Nobila Casa – James Clavell Evenimentul Nobila Casa durează puțin peste o săptămână, dar sunt zile pline de aventură: de la răpiri și crime până la mașinațiuni financiare și dezastre naturale – incendii, inundații, alunecări de teren. Dar chiar și în Hong Kong – inima care bate a Asiei – sunt zile pline de mister și romantism, zile în care totul se vinde… provizii, carne vie, opiu, energie…

7. 15 zile fara internet – Sophie Rigal-Goulard Părinții mei au decis să rămână 15 zile într-un loc pe care NU-L ȘTIM și nu s-ar întâmpla nimic. Mai rău este că trebuie să părăsim fiecare telefoanele și adio internet! La revedere computer, consolă, telefon mobil, la revedere vieții moderne. Fani buni, loiali. Prieten apropiat. Bun venit, vacanta plăcută! Va voi găsi încă aici, atunci când ma voi întoarce din morți?!

8. Al zecelea om de Graham Greene este un autor clasic excelent, vacanța fiind o ocazie excelentă să îi cunoașteți cărțile. este o capodoperă, scrisă într-un stil concis, dar plin de detalii șocante, la care Greene pur și simplu excelează datorită conexiunii sale cu lumea filmului. Dacă vă plac thrillerele și doriți să savurați o carte plină de umor, atunci aceasta reprezintă o alegere excelentă.

9. Povesteste-mi ceva de Sharon Creech – Salamanca Tree Hiddle, pe scurt Sal a pornit cu excentricii lui bunici. Din Ohio până în Idaho, trei dintre ei au călătorit de la est la vest în America, iar pentru a economisi timp, bunica Sal le-a rugat să-i spună ceva.
În șase zile în timpul călătoriei, Sal i-a spus povestea prietenei sale Phoebe. Le povestește despre imaginația sa exuberantă, despre mama lui pierdută, despre cărțile misterioase pe care cineva le-a lăsat pe balcon și despre nebunia pe care o întâlnește mereu în oraș. Și poveste după poveste află că nu-i mai pasă de nimeni, ci de el însuși.

10. Insemnarile unei pustoaice – Volumul 2 Mai puțin populare sunt poveștile unei tipe de gaşcă. Reteta dezastru: 4 pagini.
Adaugă 2 prietene și 1 tip irezistibil. Aproximativ 1 minut fată care vrea să o distrugă pe Nikki. Amestecați bine, puneți mâinile peste ochi și întoarceți-vă doi pași!

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Recomandari:

Leave a Comment