• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Recenzii cărți
  • Top cărți
  • Filme
  • Impresii de călătorie
  • Despre
  • Contact
Good Books

Good Books

blog de cărți și filme

Ești aici: Acasă / Top cărți / Cărți care merită citite – 30 de titluri bune

Cărți care merită citite – 30 de titluri bune

februarie 20, 2019 De Coffee 18 comentarii

Recomandari de carti bune care merita citite

Mulți cititori ajung pe blog în căutarea unui top de cărți,  sau a celor mai bune cărți care merită citite, ceea ce înseamnă că oamenii iubesc literatura și sunt în căutarea de recomandări.

Mă bucură acest interes și încerc să recomand 30 de cărți care merită citite, titluri foarte bune, dintre acelea despre care am vorbit aici. Încerc să fac o listă cât mai diversificată ca gen și voi prezenta un singur titlu al unui autor, ceea ce înseamnă că nu e un top în adevăratul sens al cuvântului. E o ocazie minunată de a sintetiza cumva recenziile de pe blogul nostru de cărți. Vă voi propune cărți clasice, sau contemporane, de dragoste, erotice, de ficțiune istorică și cărți amuzante. Lista cărților de citit nu ar trebui să se rezume la un anumit gen, iar alegerea unui roman clasic sau a unuia nou apărut reprezintă întotdeauna o provocare pentru un iubitor al lecturii.

1.Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez va fi iubită în special de fanii literaturii sud-americane cu al său realism magic.  O saga de familie – cinci generații de Buendias, urcarea și decăderea acesteia și a satului Macondo, printre fondatorii căruia s-a aflat, cam asta e pe scurt Un veac de singurătate. Fluentă, originală și scrisă cu mult farmec este unul dintre marile romane ale literaturii universale care poate place atât celor mai pretențioși cititori, dar și cei aflați în căutarea unei cărți relaxante în universul căreia să evadeze.

Carti care merita citite
Cumpără cartea

2. La răsărit de Eden a lui John Steinbeck, pornește de la motivul biblic a lui Cain și Abel, regăsit nu doar o dată, ci de două ori în destinele a doi frați și a băieților unuia dintre ei, a căror rivalitate pornește de la de un tata mai mult absent din copilaria lor, un parinte exigent, care incearca sa planifice viitorul fiului favorit. Acest mare roman al literaturii universale se citește foarte cursiv, datorită firului epic interesant și unei galerii fermecătoare de personaje.

Cumpără cartea

3. Un bărbat pe nume Ove este un roman contemporan original, sensibil și amuzant în același timp, pentru care nicio descriere nu este suficientă sau clarificatoare. Trebuie să o citești chiar tu, să trăiești emoțiile, sentimentele și umorul. Vei învăța să îi iubești mai mult pe cei de lângă tine și să înțelegi că sufletul unui om poate fi bine ascuns de aparențele sale comportamentale. Mulți cititori se vor regăsi în morocănosul Ove.

Cumpără cartea

4. O mie nouă sute optzeci și patru de George Orwell, o distopie extrem de cunoscută, prezintă o societate totalitară care are însă mai multe legături cu realitatea de cât ar putea să apară. Uimitor cum a putut întrevede un viitor care nu pare atât de utopic, în care se interzic opiniile personale, iubirea și orice alt mijloc de informare în afară de ecranul oficial prin care oamenii erau și spionați, fiind lipsiți de orice drept la intimitate. Oamenii sunt controlați foarte ușor, inducându-se întotdeauna sentimentul de teamă generat de războaiele între continente, căci țările nu mai exista ca atare.

Recenzia cărții 1984 de George Orwell
Cumpără cartea

5. Dostoievski nu ar trebui să rămână indiferent nimănui. Eu vă propun Idiotul, deși probabil majoritatea preferă Crimă și pedeapsă, dintre cele două titluri pe care le-am citit eu. Îmi propun să le citesc pe toate, dar sunt destul de voluminoase, iar pentru Dostoievski trebuie să ai timp, nu doar câteva zeci de minute zilnic. Vazut ca un idiot, printul Miskin este de fapt un fin observator al psihicului uman, capabil sa ii inteleaga pe toti, mai presus de propriile nevoi si este dispus sa ofere iertarea sa chiar si acolo unde nu este cazul. Miskin ramane un personat insolit chiar si pentru secolul XIX, un naiv care crede ca toti au ganduri la fel de pure ca ale sale si ca societatea inalta se rezuma la dialoguri filosofice care nu au niciun fel de substrat relational.

Recenzia cărții Idiotul de Dostoievski

6. Homo deus – Yuval Noah Harari este scrisă cu argumentația unui istoric, bun cunăscător al psihologiei și religiilor, o lectură cursivă și plină de imaginație este o ocazie minunată de a auzi o opinie fundamentată privind evoluția omenirii.

Homo deus explică cum a ajuns omenirea aici și cum va evolua ea, în contextul în care amenințările trecutului – războiul, bolile și foamea au dispărut datorită progresului, fiind înlocuite de altele noi – cum ar fi caloriile și grăsimile, dar mai ales inteligența artificială care amenință intimitatea și modul de luare al deciziilor. Cartea reprezintă o lectură foarte interesantă, pe care o recomand.

Cumpără cartea

7. Cărțile de dragoste nu pot lipsi dintr-un top de cărți care merită citite, iar recomandarea mea este Dragoste în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez,

Dragoste în vremea holerei nu e o carte despre iubire, ci mai degrabă despre o obsesie care durează cât o viață. O obsesie pentru o femeie frumoasă, dar care trăiește mai degrabă sub impulsul deciziei de moment și care nu își găsește niciodată liniștea. De remarcat și contextul istoric, al războaielor civile columbiene de la cumpăna secolelor XVIII și XIX, dar și imaginea de ansamblu a unui oraș care își caută gloria din perioada stăpânirii spaniole.

cumpără cartea

8. Casa spiritelor de Isabel Allende este povestea clanului Trueba, Esteban fiind personajul prezent in tot romanul, insa accentul cade pe personajele feminine, pe succesiunea a patru generatii de femei: Nivea, Clara, Blanca si Alba.
Romanul este conceput din perspectiva mai multor personaje: Esteban, Clara si Alba, firul narativ tesandu-se des si complex. Avem mai multe povesti de dragoste, avem lupta intre generatii, cat si lupta dintre clasele sociale din Chile, o tara care cunoaste mai multe rasturnari de regim – de la democratie, la socialism si ulterior la dictatura militara. Am citit aproape toate cărțile autoarei, regăsiți pe blog recenziile lor.

Cumpără cartea

9. Sașenka de Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore este pasionat de istoria Rusiei, iar Sașenka vine să confirme lejeritatea cu care el îmbracă informațiile obținute din studiul arhivelor în cuvinte, transformând oameni și fapte redate printr-un limbaj anost în adevărate opere de ficțiune. Sașenka îmi amintește destul de mult de Într-o noapte de iarnă, fiind însă chiar mai bună decât ea, prin complexitatea narațiunii care se întinde pe aproape un secol și patru generații ale familiei Zeitlin. Recomand cartea tuturor iubitorilor de ficțiune istorică, constituind o perspectivă interesantă asupra Revoluției bolșevice, factorii care au determinat-o și schimbările cunoscute de Rusia odată cu trecerea de la imperiu la republică.

Recenzia cărții Sașenka de Simon Sebag Montefiore
Cumpără cartea

10. Povestea slujitoare de Margaret Atwood este o distopie care va intra cu siguranță în cărțile clasice ale genului. Într-un viitor posibil Statele Unite ale Americii se întorc la religie, iar infertilitatea devine punctul central al societății. Slujitoarele sunt de fapt femei destinate să dea naștere copiilor bărbaților bine poziționați în ierarhia socială, având în acest scop ritualuri de sex la care participă și soțiile.

povestea slujitoarei recenzie
Cumpără cartea


11. Luni de fiere de Pascal Brukner este cartea pe care o recomand tuturor iubitorilor genului erotic. Multe pasaje minuțios prezentate fac din carte una de-a dreptul porno, care nu va fi gustată de toți. Cititorii mai puțin conservatori vor vedea însă modul în care se formează și se consumă relațiile contemporane, erotismul exaltat fiind o explicație a ambelor ipostaze.  Avem o poveste de dragoste, sau poate doar o puternica atractie erotica, traita intens, cu nopti intregi de sex, cu perioade lungi de izolare a celor doi dedicate doar sexului, jocurilor erotice dintre cele mai ciudate, ajungand pana la urofilie si scatofilie, sau sex in locuri publice, ale carui semne erau evidente ulterior tuturor.

Cumpără cartea

12. Împărăteasa Orhidee– Anchee Min aduce o perspectivă total nouă asupra ultimilor împărați chinezi. Orhideea, o fată dintr-o familie manciuriană săracă, dar cu rădăcini nobile, reușește să fie aleasă drept una dintre cele șapte soții ale împăratului. Face asta dintr-un singur motiv – dorința de a își sprijini financiar familia. Odată cu accesul în faimosul Oraș Interzis femeia intră într-o lume a conspirațiilor, a bătăliei pentru a câștiga favorurile împăratului. Cartea constă într-o dozare bine aleasă a ingredientelor necesare unui best-seller: dragoste, istorie, conspirații, perspectivă originală și un stil fluent.

Cumpără cartea

13. Omul nostru din Havana – Graham Greene, Havana anilor ’50, o capitală cosmopolită în care mare parte a afacerilor e deținută de europeni și americani, un oraș cunoscut pentru jocurile de ruletă și incitantele sale bordeluri, reprezintă un cadru ideal pentru un thriller de spionaj. Autorul îmi place pentru stilul său alert, cu multe pasaje amuzante.

Cumpără cartea

14. O ciudățenie a minții mele – Orham Pamuk

Mulți cititori ar recomanda Mă numesc Roșu sau poate Muzeul inocenței, care mi-a plăcut și mie foarte mult, dar aș merge pe această apariție recentă. L-am regăsit în ea pe același burghez Pamuk care descrie Istanbulul ca nimeni altul. Fie că îl abordează în perioada sa otomană, fie că își mută acțiunea în secolul XX, fie că îl privește prin prisma unui tânăr bogat îndrăgostit nebunește, sau a unui locuitor sărac, Orhan Pamuk reușește de fiecare dată să aducă ceva nou, să creeze o atmosferă atât de detaliată încât devii parte a orașului și transformărilor sale, ca o persoană familiarizată cu fascinanta metropolă.

O ciudățenie a minții mele reprezintă o îmbinare extraordinară a două vieți: aceea a lui Mevlut Karatas și a vieții Istanbului, care cunoaște o accentuată perioadă de înnoire și modernizare între anii 1960 – 2000.

Cumpără cartea

15. Dinți albi – Zadie Smith  este inclusa de revista Time in lista top 100 cele mai bune carti in limba engleza din 1923 pana in 2005. Si asta e doar una dintre performantele romanului, caci „Dinti albi” a castigat multe, multe premii prestigioase, printre care James Tait Black Memorial Prize, Whitbread Book Award, Guardian First Book Award, Commonwealth Writers First Book Prize si Betty Trask Award.

16. Muntele vrăjit– Thomas Mann, la care mi-a plăcut extinsa meditația asupra timpului și relativității acestuia, detașarea cu care oamenii se desprind de îndeletnicirile lor zilnice, pentru savuroasa uitare și nepăsare pe care le găsesc la Berghof. Muntele vrăjit tocmai asta cere pentru a intra în atmosfera sa – timp, iar Thomas Mann recomandă chiar o a doua lectură pentru a îi pătrunde mai bine tainele.

Cumpără cartea

17. Poftă de ciocolată– Care Santos Drumul unei ciocolatiere de porțelan, care și-a schimbat timp de trei sute de ani proprietarii, leagă trei povești petrecute în perioade distincte. Personajele majore sunt trei femei, cu poveștile lor de dragoste și viața lor în contextul prejudecăților vremii, dar asta nu înseamnă că vorbim de un roman care prinde doar la cititoare. Sunt fragmente psihologice care îi vor conduce la meditație pe toți cei implicați într-o relație, în partea dedicată Sarei, o prosperă femeie de afaceri barceloneză și mamă într-o familie împlinită. Sara e prizoniera aventurii din tinerețe cu Oriol, un tip spontan și imprevizibil, opus firii soțului său Max. În cele din urmă are de făcut o alegere între familie și amant. Legătura Sarei cu ciocolata? Ciocolatiera de porțelan cumpărată de la un anticar (în care încap fix trei cești de cafea, exact cât triunghiul lor conjugal), precum și prospera sa cofetărie.

18. Labirintul spiritelor – Carlos Ruiz Zafon, vă recomand întreaga tetralogie încărcată de mister, intrigi și suspans, pe fondul minunat al unei Barcelone gotică. Zafon este un autor extrem de interesant, care ar trebui inclus în topul oricăror cărți care merită citite, atmosfera și suspansul pe care reușește să le creeze fiind unice.

În Labirintul spiritelor regăsim personajele volumelor anterioare – pe ludicul și eruditul Fermin, mult mai bine conturat încă de la curajoasa sa debarcare pe tărâm catalan, pe Daniel Sempere, de data aceasta adult, pe tatăl lui, bătrânul și respectabilul librar, pe frumoasa soție Beatriz și pe fiul lor Julian. Vom participa la rezolvarea unui mister legat ca în toată seria de o carte.

Cumpără cartea

19. Inteligența erotică– Esther Perel este o carte pe care orice cuplu ar trebui să o citească. Vezi ce efect au asupra vieții voastre sexuale experiențele individuale din copilărie, fanteziile fiecăruia, apariția copiilor în căsătorie, intimitatea și tabieturile din relațiile pe termen lung, învățați să vă înțelegeți partenerul și să schimbați obiceiurile cuplului în avantajul vostru.

carte pentru cuplu
Cumpără cartea

20. O călătorie în India – E. M. Forster, o imagine a relațiilor dintre indieni și coliniștii englezi, emblematică fiind întâlnirea dintre englezi și indieni, menită a elimina barierele culturale, în care fiecare grup etnic se plasează într-unul din colțurile grădinii clubului, conștient fiind că nu pot trece peste barierele înrădăcinate și că o astfel de întâlnire nu va aduce nicio schimbare în raporturile existente. La rândul său, comunitatea indiană este destul de dispersată în funcție de religie – musulmani și hinduși, dar și în funcție de obediența sau rezistența manifestată față de coloniști.

21. Rătăcirile fetei nesăbuite – Vargas Llosa

Dragostea e formată din sentimente, sau dragostea este nevoia de a fi dominat și de a obține ceea ce nu poți avea? Cartea te lasa să tragi ce concluzie vrei, poate în cele din urmă cele două laturi nu se exclud, ci mai degrabă evolueaza una din cealaltă.

Este cu siguranță o carte despre o iubire masochistă între un băiat bun care se îndragostește nebunește de o femeie care refuză să ii declare, fie și numai formal dragostea sa.

Cumpără cartea

22. La sud de graniță, la vest de soare – Haruki Murakami, O carte bine scrisă, în care melancolia apăsătoare se naște dintr-un stil direct, fluent, care nu alunecă în păcatul de a încerca să descrie în prea multe cuvinte trăirile personajelor. Comandă cartea de aici.

23. Colecționarul – John Fowles

Intalnirea fortuita a functionarului de primarie, ce nu iese din tipare, cu o fata frumoasa plina de viata se transforma in obsesie. Miranda este singura care reuseste sa capteze atentia colectionarului care o urmareste timp de doi ani inainte de rapire. Timiditatea lui si inferioritatea in care se complace sunt piedici in calea stabilirii unui contact, pana la momentul declansator (biletul pronosport).

Captivitatea sufocanta sub globul de sticla subliniaza diferentele ireconciliabile intre cele doua lumi: lipsa de adaptare a vanatorului la tot ce insemana traire, sentiment si intelegere in afara conceptelor deja formate (sau “deformate” de o viata plata si lipsita de dragoste), incapacitatea victimei de a recunoste, la timp, semnalele captivitatii perpetue, fatale. 

Cumpără cartea

24. Codul Rebecca – Ken Follett

Ken Follett este renumit pentru thrillerele sale, desfășurate de obicei pe fondul unor interesante evenimente istorice. Iubitorii romanelor de spionaj, care doresc o carte în care acțiunea crește în intensitate până la punctul la care nu vor mai putea lăsa cartea din mână vor fi atrași de Codul Rebecca. Un spion al naziștilor, care a copilărit în Cairo și cunoaște foarte bine oamenii și locurile va descoperi o cale ingenioasă prin care să facă rost de planurile de apărare ale britanicilor și să le transmită lui Rommel. În căutarea sa pornește un maior britanic, un bărbat la fel de carismatic care exercită o atracție irezistibilă asupra femeilor. Un rol important în urmărire îl au femeile, poveștile de dragoste și sexul.

Cumpără cartea

25. Femei– Charles Bukowski

Chinaski e un fost poștaș care își găsește la 50 de ani vocația literară și devine un poet cu o oarecare recunoaștere. După patru ani de lipsă totală de activitate sexuală norocul pare a îi surâde atunci când o întâlnește pe Lydia, o tipă cu vreo 30 de ani mai tânără, alături de care are o relație bazată pe sex, marcată de sute de despărțiri și împăcări. De aici se declanșează totul, fanteziile sale din tinerețe sunt puse în practică abia acum. Întâlnește zeci de femei dispuse să aibă o partidă de sex în câteva minute, admiratoarele poeziilor sale îl asaltează cu scrisori și nu ezită să i se arunce în brațe la primul semn.

cărți porno bune
Cumpără cartea

26. De ce iubim femeile – Mircea Cărtărescu

Cărtărescu are un obiectiv ambițios – descoperirea acelor trăsături care ne fac să iubim femeile. Bineînțeles că nu există un standard, iar fiecare e specială în felul ei.

Pentru ca au sanii rotunzi, cu gurguie care se ridica prin bluza cand le e frig, pentru ca au fundul mare si grasut, pentru ca au fete cu trasaturi dulci ca ale copiilor, pentru ca au buze pline, dinti decenti si limbi de care nu ti-e sila…Pentru ca au un fel de a gandi care te scoate din minti…Pentru ca pana si cea mai dura bussiness woman poarta chiloti cu induiosatoare floricele si dantelute… Pentru ca sunt femei, pentru ca nu sunt nici barbati, nici altceva…Pentru ca din ele-am iesit si-n ele ne intoarcem, si mintea noastra se roteste ca o planeta greoaie, mereu si mereu, numai in jurul lor.

Cumpără cartea

27. Ucenicul arhitectului – Elif Shafak

Shafak recurge la atmosfera unică a Istanbulului atât cât e necesar pentru a crea un fundal interesant pentru romanele sale, fie că abordează psihologia oamenilor, fie că apelează la ficțiunea istorică așa cum o face în Ucenicul arhitectului.

Romanul curge lin, ca o poveste. Asistăm la războaie alături de Soliman cuceritorul, îl vedem pe Selim, nedemnul său urmaș, care spre deosebire de tatăl său nu are curaj să își conducă oastea în luptă și se dedică artei și petrecerilor, aflăm despre modul crud în care noii sultani își asigurau liniștea încă de la începutul domniei, cunoaștem seraiul, intrigile și obiceiurile sale.

Liantul tuturor lucrurilor e arhitectura – Sinan reușind să creeze construcții care le întreceau prin îndrăzneală pe cele ale predecesororilor și rivalizau ca realizări cu operele lui Michelangelo. Cumpără cartea de aici.

28. Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini

Splendida cetate spune povestea unei iubiri parcă coborâtă din vechile poeme persane – și vă asigur că descrierea este cum nu se poate mai adecvată, a unei prietenii care înfruntă toate greutățile inimaginabile și a unui oraș care renaște din cenușă.

Fundalul poveștii îl constituie evenimentele care au marcat istoria Afganistanului în ultimii treizeci de ani – ocupația sovietică, jihadul dus împotriva ei, războiul civil și regimul taliban. 

Cumpără cartea

29. Un loc sub soare – Liza Marklund

Este ultima carte apărută a celebrei autoare suedeze. Eroina este Annika Bengtzon, jurnalista minune de investigații care face slalom între crimele pe care le dezleagă mereu înaintea poliției și viața de familie tumultoasă.

O recomand nu doar iubitorilor literaturii polițiste, ci și celor a genului thriller în general. O puteți comanda de aici.

30. Marele Gatsby – F.S. Fitzgerald

F.S. Fitzgerald este considerat drept unul dintre cei mai mari autori americani, iar Marele Gatsby și-a dobândit o bună notorietate și prin ecranizările sale celebre. 

Ne aflăm în America anilor ’30, o țară a prohibiției în care mai reverberează încă fantasticile povești ale descoperitorilor de aur și ale averilor adunate de aceștia. Încă orice este posibil, averile apar de nicăieri și nimeni nu simte nevoia să le justifice.

Cumpără cartea

Vă recomand să citiți și un top al cărților de dezvoltare personală.

Sper că v-a plăcut topul nostru de cărți care merită citite și ați descoperit deja câteva titluri atractive.

Din categoria Top cărți îți recomand să citești și

Top 20 cele mai bune cărți de dragoste

Top cărți erotice clasice și contemporane care merită citite

Distribuie:

  • Twitter
  • Facebook
  • WhatsApp

Similare

Din categoria: Top cărți

Articol anterior: « Dirty John, un serial nou Netflix
Articolul urmator: Conversații cu prietenii – Sally Rooney, un scriitor din generația Millenials »

Reader Interactions

Comentarii

  1. VeRo Nica a zis

    aprilie 22, 2016 la ora 9:34 am

    Cred ca Pamuk ma tenteaza…

    Răspunde
    • Coffee a zis

      aprilie 22, 2016 la ora 10:30 am

      O alegere foarte buna!

      Răspunde
  2. ionescu a zis

    aprilie 22, 2016 la ora 10:52 am

    ratacirile e printre alea mai zlabutze ale lui llosa. eu recomand acum fuga in sud de slawomir mrozek

    Răspunde
    • Coffee a zis

      aprilie 22, 2016 la ora 11:07 am

      Asa e, dar am inclus-o prin prisma genului

      Răspunde
  3. Dorina a zis

    aprilie 22, 2016 la ora 1:44 pm

    Nu mi-a placut Un veac de singuratate.

    Răspunde
    • Coffee a zis

      aprilie 22, 2016 la ora 2:44 pm

      Ce nu a fost OK?

      Răspunde
      • primus a zis

        aprilie 23, 2016 la ora 4:48 pm

        Probabil singuratatea! Omul e o fiinta comunicativa, cum sustin unii. 🙂
        De, fiecare cu gusturile lui. Dar, sigur ii plac altele. Ar fi teribil de plictisitor ca toata lumea sa iubeasca o carte.
        La multi ani celor ce poarta numele de Gheorghe!
        Bune recomandari, unele le-am citit si eu.

        Răspunde
  4. primus a zis

    aprilie 24, 2016 la ora 10:39 am

    Revin pentru a propune doua titluri bune, primul plecand de la romanul ’84 si o intrebare de-a mea.
    E aparuta destul de recent, o carte ingenioasa, credibil documentata, o carte pe care am citit-o pe nerasuflate in ceva mai mult de o luna, si asta e o performanta dupa cum puteti vedea,
    Nu e din seria interminabila de carti varza cu tot felul de coduri, de fapt cred ca titlul e schimbat la traducerea in romana (pentru papagali) si e asa cum i se face reclama, unul din putinele romane SF actuale bune, pentru care merita sa te ostenesti ca sa-l citesti.
    Nu va asteptati la cea mai mare capodopera literara, e un roman de debut, nu va asteptati la un alt roman al autorului, ca de 15 ani de cand l-a scris nu a mai revenit cu altul pe masura, nu va poticniti in traducerile imprecise ale unor termeni tehnici banali care se invata in anii de scoala, editura si-a facut treaba, si asta o face bine mereu – a promovat romanul, conditiile in care a aparut nu mai conteaza.
    Scrisul autorului nu e plctisitor, cartea se citeste usor (nu e ca la descifrarea scrisului atlantilor), primele 300 de pagini sunt mai pretentioase (pentru cei ce nu au obiceiul de a citi stiinte), unde se expun argumentele stiintifice, apoi thrillerul e captivant, iar surprizele se tin lant.
    Cartea contine diverse opinii, si subiective, care trebuie luate ca atare.
    Abordeaza o paleta larga de domenii interesante, iar ca divertisment, Atlantida e mentionata prima oara cam dupa 100 de pagini si tot asa urmatoarea precizare a ei (dar se recompenseaza dupa aceea).
    Imi place ca e aparut in formatul cartea de buzunar. Ce buzunar trebuie sa ai ca sa-ti incapa o carte de aproape 700 de pagini?
    Este vorba despre Stel Pavlou – Codul Atlantidei.

    Si tot pentru nevoiasii de cultura, in general, si de carte buna, in special, mentionez inca una din cele aparute recent, pe care eu am cautat-o ani de zile, apoi am renuntat, am vrut sa vad macar un film dupa ea si iar am renuntat, ca acum sa apara intr-o editie excelenta.
    Sunt chestii interesante acolo. Cartea a strabatut secolele, autorul e de mare faima, piesa – opera prima. Nu-i asa ca v-am facut curiosi? 🙂
    Pedro Calderon de la Barca – Viata e vis
    O zi buna!

    Răspunde
  5. arcidalia ghenof a zis

    septembrie 21, 2016 la ora 9:20 pm

    frumoase alegeri,o parte le-am citit.
    si eu sunt de parere ca daca o carte e bine scrisa nici limbajul frust nu deranjeaza.

    Răspunde
  6. Barbalata Mirela a zis

    septembrie 22, 2016 la ora 6:48 am

    Nu le-am citit 🙂 . De mult timp tot vreau sa citesc Gabriel Garcia M dar nu am reusit.
    Mersi pentru recomandari.

    Răspunde

Trackbacks

  1. Top 20 cărți de dragoste de citit - Concept cozy spune:
    martie 15, 2018 la 11:45 am

    […] Vă recomand și topul cărților care merită citite. […]

    Răspunde
  2. Cărți de autori români contemporani - Concept cozy spune:
    martie 16, 2018 la 5:54 pm

    […] recomand să citești și un top al cărților care merită citite sau să urmezi un curs plăcut de autoeducare prin cărți de sexualitate pentru […]

    Răspunde
  3. Top cărți erotice clasice și contemporane care merită citite - Concept cozy spune:
    martie 30, 2018 la 10:33 am

    […] Îți recomand și 25 de cărți care merită citite. […]

    Răspunde
  4. Idei de cadouri pentru iubită - Concept cozy spune:
    noiembrie 7, 2018 la 10:29 am

    […] 7. Cărțile rămân un cadou rafinat, pasiunea pentru lectură fiind foarte răspândită. Dragoste în vremea holerei, un roman clasic, al unei povești de dragoste care se împlinește după o viață de așteptare. Mai multe sugestii de cărți cu care o veți cuceri puteți să găsiți aici. […]

    Răspunde
  5. Top cărți erotice clasice și contemporane care merită citite - Good Books spune:
    decembrie 17, 2018 la 10:20 am

    […] Îți recomand și 25 de cărți care merită citite. […]

    Răspunde
  6. Cărți de autori români contemporani - Good Books spune:
    decembrie 20, 2018 la 11:07 am

    […] recomand să citești și un top al cărților care merită citite sau să urmezi un curs plăcut de autoeducare prin cărți de sexualitate pentru […]

    Răspunde
  7. Luni de fiere - Pascal Bruckner - Good Books spune:
    martie 26, 2019 la 9:31 am

    […] Citește și 25 de cărți care merită citite. […]

    Răspunde
  8. Cărți Black Friday 2020 - lista librării online cu oferte - Good Books spune:
    octombrie 23, 2020 la 8:16 pm

    […] Cele mai vândute sunt cărțile pentru copii, fiind perioada ideală de cumpărare a cadourilor, cărțile de dezvoltare personală, marile cărți clasice și cărțile de ficțiune, de autori contemporani. Îți recomand orice titlu din lista de cărți care merită citite. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bara principală

Urmărește-ne

  • Facebook

Abonează-te prin email

Articole recente

Fata anonimă de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen, recenzie

Top 10 cele mai citite cărți Litera în 2020

cele mai bune carti 2020

Top 10 cele mai bune cărți citite în 2020

10 cărți despre sex pentru cupluri fericite

Jim cel norocos de Kingsley Amis, recenzie

Footer

Good Books este un blog de cărți și filme. Citește topuri de cărți, recenzii, recomandări de seriale.

© 2021 Good Books